Acasa » Chirurgie-spinala-tubulara-super-minim-invaziva

Chirurgie spinală tubulară super minim invazivă

Discectomie microchirurgicală tubulară, sistem revoluționar și unic: Medtronic, System MTRx II

Servicii Dr. Dan Martin

Luni - Vineri
09:00 - 20:00

021 9268

Reduce dimensiunea inciziei tegumentare necesare pentru un abord chirurgical spinal și nu lezează structurile musculare para-vertebrale utilizând o expunere chirurgicală mai precisă (mai targhetata) comparativ cu abordurile tradiționale minimizand riscul unor posibile complicații îmbunătățind outcome-ul pacienților in ceea ce privește eficientă chirurgicală.

Principiul gold standard este cel chirurgie spinală tubulară super minim invazivă.

Se utilizeaza unui sistem tubular care este poziționat pe un complex de dilatatoare secvențiale ce creează o cale chirurgicală către segmentul de coloana vertebrală printre fasciculele mușchilor para-vertebrali evitând astfel detașarea inserțiile musculare așa cum se întâmpla in acordurile clasice.

Poziția sistemului tubular este menținută de un brat articulat mecanic manevrabil la 360 de grade, repozitionabil. Diametrul tubului permite utilizarea simultana sub microscop a 2-3 instrumente special construite și adaptate acestui complex tubular.

Toate aceste lucruri permit efectuarea in condiții de maxima siguranța și super minim invazivitate a unor proceduri cum ar fi microdiscectomia (ablarea unui hernii de disc), laminotomie, fatectomia tubulară mediala mergând pana la recalibrarea canalului spinal lombar in stenoza de canal.

Totul este planificat sub principii anatomice însă verificat și validat sub ghidaj radiologic.

Ca și tehnica chirurgicală in cazul patologie degenerative spinale lombare se efectuează o incizie cutanată la aproximativ 1,5 cm de linia mediospinala lombara de partea cu patologia chirurgicală ce urmează a fi operata. Aceasta incizie este plasata utilizând inițial un ac de ghidaj radiologic care intersectează spațiul discal urmată de introducerea secvențiala complexului de dilatatoare cu poziționarea sistemului tubular.

Rata de infecție a fost extrem de scăzută in studiile plubicate in care a fost utilizat sistemul Medtronic Matrix II. Doza de antialgice necesară postoperator este minima.